Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 27 februarie 2012

prajitura cu blat din albus si crema de ciocolata


blat:
-175g nuci
-5 albusuri
-5 linguri zahar
-5 linguri nuci
-2 linguri rase faina
-1 plic praf de copt

crema:
-1 ciocolata amaruie
-400ml lapte
-1 budinca ciocolata
-50g unt
-3 linguri zahar

-200ml frisca pt decor


nucile se aseaza in tava de copt pregatita cu hartie de copt si se baga 5 min la copt,la 175 grade.
intre timp batem albusurile spuma tare cu zaharul,adaugam restul ingredientelor si turnam compozitia peste nuci.

dam tava din nou la cuptor,pentru 20min.lasam sa se raceasca si intoarcem blatul cu nucile in sus:

pentru crema punem ciocolata si laptele la incalzit si apoi adaugam budinca si zaharul.fierbem pina se ingroasa si la final luam de pe foc si punem untul,amestecand pina se incorporeaza.
se toarna crema calduta peste blat si se lasa sa se raceasca complet:

se taie patrate potrivite si se decoreaza fiecare cu un mot frisca.


.

sâmbătă, 25 februarie 2012

vafe pentru micul dejun



cum v-am spus,avem musafiri si azi la micul dejun ne-am rasfatat cu vafe pufoase:

-125g unt
-150g faina
-3 oua
-75ml smantana
-50g miere
-1 lingurita praf de copt
-100ml apa minerala

toate le-am mixat cateva minute si am copt aluatul in aparatul incins.


se servesc dupa pofta cu nutella,dulceata sau chiar simple.

.

vineri, 24 februarie 2012

foi cu miere si crema de gris




zilele acestea avem prieteni dragi in vizita si pentru ca stiu ca le place prajitura aceasta cu foi de miere am trecut la treaba:

-3 linguri lapte
-100g miere
-70g zahar
-3 linguri ulei
-425g faina
-1 lingurita bicarbonat
-2 galbenusuri

crema:
-500ml lapte
-7 linguri gris
-125g zahar
-200g unt
-1 lingura cacao
-rom

laptele,mierea,zaharul si uleiul se incalzesc pe foc amestecand pina cand se topeste zaharul.se ia la o parte si se lasa sa se racoreasca apoi se pune faina,bicarbonatul si galbenusurile usor batute.cu mainile se amesteca un aluat fin care se imparte in 4 bucati.se coc 4 foi:

pentru crema se pune laptele,zaharul si grisul la fiert,amestecand continuu pina cand compozitia se ingroasa.se lasa sa se raceasca complet.
se mixeaza untul si se adauga cate o lingura din compozitia de gris.la final romul.1/3 din aluat se amesteca cu cacao

se aranjeaza crema intre foi:prima foaia .crema alba,foaia 2 crema cu cacao,foaia 3 ,crema alba si la final ultima foaie.apasam usor si dam la rece pina a doua zi.


se taie si pudreaza cu zahar.
sa aveti pofta si un week-end frumos!!!


.

joi, 23 februarie 2012

briose cu fulgi de ciocolata


zilel tercute la matei la gradinita a fost carnaval si mare party.fiecare a dus cate ceva si noi ne-am hotarat sa facem impreuna briose:

-80g unt
-75g zahar
-2 oua
-125g faina
-1 lingurita praf de copt
-coaja rasa de lamaie
-60ml lapte caldut
-1/2 ciocolata razuita pe partea mare

untul se spumeaza cu zaharul si se adauga ouale pe rand apoi laptele si la final faina +praful de copt si fulgii de ciocolata.

se pune compozitia in tava de muffins pregatita cu hartiute si se coc la 185 grade pentru 15-20min.

reci i-am decorat cu ciocolata topita si bomboane colorate.


.

miercuri, 22 februarie 2012

ciorba de varza acra cu ardei si carnati


nu puteam lasa sa treaca iarna fara o ciorbica fierbinte de varza acra.

-1 ceapa
-morcov mic
-2-3 carnati
-2 ardei grasi rosii
-1 lingura ulei
-vreo 400g varza acra
-cateva linguri sos rosii
-sare,piper
-verdeata

ceapa se toaca impreuna cu morcovul si ardeii iar carnatii se taie felii.se pun la dinstuit in ulei amestecand uneori.se adauga varza si se mai lasa cateva minute apoi se stinge totul cu apa fierbinte si sosul de rosii.

lasam sa fiarba la foc potrivit pina cand varza este moale.condimentam cu sare,piper si adaugam verdeata.

servim fierbinte simplu sau cu o lingura de smantana.

.

marți, 21 februarie 2012

prajitura cu aluat dospit,mere si bezea

-aluat:
-200g faina
-1 lingurita drojdie granulata
-50g zahar
-50g untura
-100ml lapte
-1 ou

-6 mere
-3 linguri zahar
-scortisoara

bezea:
-5 albusuri
-5 linguri zahar

se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si drojdia.se lasa 10min apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza un aluat mai moale care se toarna intr-o tava potrivit de groasa tapetata cu hartie de copt.

merele razuite se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc pina scade tot lichidul.se pun cand s-au racorit peste aluat si se da tava la cuptor pentru 15-20min.

intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se pune peste prajitura.se lasa cateva minute la cuptor sa prinda culoare.


.

luni, 20 februarie 2012

paine floare




am gasit aici pe site reteta aceasta si mi-a facut imediat cu ochiul.

aluat:
-650g faina
-300ml lapte
-1 cub drojdie proaspata
-2 galbenusuri
-100g untura
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere

-cateva lingurite untura
-1 galbenus pt uns

aluatul l-am framantat la masina de paine si dupa ce a dospit l-am impartit in 2 bucati:


o bucata se imparte in 2 iar cealalta in 4 parti:


din cele 4 bucati mici se intind cercuri si se unge fiecare cu putina untura.



se suprapun una peste alta si se taie in 8:


bucatile mai mari se intid dreptunghiular si se ung si ele la randul lor cu unrura:

apoi se releaza pe lungime si se rasucesc ca un prosop pe care-l stoarcem.in forma de tort se pun cele 2 corzi rasucite si la mijloc trunghiurile rulate de la baza spre varf:


se lasa la dospit 1h:



se unge cu galbenus si se coace la 180 grade pina se aureste(35min):

se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.e pastreaza frageda 3-4 zile.
sa aveti spor!


.

duminică, 19 februarie 2012

muffinsi cu miere si lamaie





-150g unt moale
-75g miere
-1 ou
-150g iaurt cu vanilie
-coaja rasa a uneui lamai
-125g faina
-75g amidon
-1/2 plic praf de copt
-picaturi cioco

untul ,mierea si iaurtul se mixeaza.se adauga oul si coaja de lamaie apoi faina,amidonul si praful de copt.
se pune compozitia in formele de muffinsi pregatita cu hartiute si se pun picaturile de ciocolata deasupra.


se coc la 185 grade cu ventilatie pentru 12-15min.

.