Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 2 mai 2013

tortul iepurasului,cu zmeura si crema fina









de azi gospodinele incep sa intre in febra pregatirilor pentru sarbatoarea de pasti.
daca inca nu ati hotarat ce tort sa pregatiti, poate va inspira acesta :)

blat:
-5 oua
-125g zahar
-160g faina
-2 linguri cacao
-4 linguri ulei
-1 plic praf de copt

crema1:
-2 budinci vanilie
-600ml lapte
-100g zahar
-200g unt
-cateva linguri lichior ciocolata
-125g zmeura

crema2:
-300ml frisca
-1 plic intaritor frisca
-2 linguri zahar pudra

decor:
-fistic macinat
-morcovi din martipan





se unge si tapeteaza cu faina forma de 26cm pentru tort.
se mixeaza ouale intregi cu zaharul si uleiul,se adauga faina,cacao si praful de copt.compozitia obtinuta se toarna in forma si se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 25min.se lasa sa se raceasca complet si se taie in 2.

pentru crema:
 se pune laptele la fiert.se amesteca praful de budinca impreuna cu zaharul si cateva linguri lapte si se toarna peste laptele din cratita amestecand continuu pina cand se leaga compozitia.se opreste focul si in crema fierbinte se pune untul cubulete,pe rand amestecand pina se incorporeaza.
se insiropeaza blatul de jos cu putin lichior si se pune jumatate din crema fierbinte.deasupra zmeura proaspata si restul cremei de budinca:





se aseaza capacul tortului.se lasa sa se raceasca 3 ore.separat se bate frisca cu zaharul pudra si intaritorul si se pune peste tort.se decoreaza cu figurile din martipan si fisticul macinat.



tortul se da la rece cel putin 4 ore apoi se indeparteaza inelul din jurul lui.

Niciun comentariu: